Çin Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Çin Vatandaşlığı

ÇİN HALK CUMHURİYETİ OTURMA İZNİ

Çin'e gelmeyi planlamadan önce, yasal durumunuzu anladığınızdan emin olun. Uyruğunuza ve seyahatinizin amacına bağlı olarak, giriş vizesi, oturma izni ve / veya çalışma iznine ihtiyacınız olabilir. Çin için yasal giriş koşullarıyla ilgili kılavuzumuzu okuyun ve Yardım veya tavsiye istemek için bizlere danışın.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Çin Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Çin Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Çin vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Vize türleri ve başvuru işlemleri
Çin'e geçiş yapmanız için hazılamanız gereken ilk şey vize almaktır. Yalnızca turist vizesine ihtiyacınız olmadığı sürece, istediğiniz tüm belgeleri toplamak için bol miktarda zaman bırakmalısınız. İşlem uzun sürebilir, ancak iki ay içinde de verilebilir.
Genellikle, Çin elçiliği, tüm belgelerin tatmin edici olması ve başka soru bulunmaması halinde, vize başvurunuzu işleme koymak için bir hafta sürecektir. Bununla birlikte, Çin vizelerinin yalnızca vatandaşlığa giriş tarihinden itibaren 3 ay içinde giriş için geçerli olduğuna dikkat edin, bu nedenle, vizenizin alınması için yeterli zamandan vazgeçmeniz gerekse de, vizenizi önceden fazla ileri taşımamak da önemlidir.
Vize türleri
Çin vizeleri, Çin'deki kalış amacınıza (turizm, çalışma veya istihdam) göre sınıflandırılır. Çin'de uzun süreli kalmak için, yetkililere, vizenizin izin vermediğinden daha uzun süre Çin'de kalmayacağınızı kanıtlamak için gerekli olan bir kuruluştan (yani, bir üniversiteden veya bir şirketten) dokümantasyona ihtiyacınız vardır.
Bu yazı yazılırken mevut olan vize türleri şunlardır :
L - Lüks (Seyahat): L vizeleri, daha uzun talepler olmasına rağmen, ülkenizde 30 gün boyunca kalmanıza izin veren turist vizeleridir. Ayrıca, çoklu girişli bir L vizesi alabilirsiniz, ancak bunun elde edilmesi daha zordur.
F - Fangwen (Ziyaret): F vizeleri kısa süreli çalışmalar, araştırma ve kültür alışverişi içindir. M vizesinin başlamasından önce ticari vizeleri kapsıyorlardı, ancak şimdi kesinlikle ticari olmayanlar. Çoğu F vizesi sadece 6 aya kadar konaklamalar için geçerlidir, ancak uzun süredir devam eden F vizeleri ve çok girişli F vizeleri bulunmaktadır.
Z - renZhi (Job / Post): Çin'e istihdam için gelenlere Z vizesi çıkartılır. Z vizesi almak için işvereninizden davet edeceğiniz bir mektup ve çalışma izniniz veya çalıştığınız şirket tarafından edinilen yabancı uzman lisansı gerekir.
M - (Ticaret): Ticari veya ticari amaçlarla Çin'e girenlere M vizeleri verilir. M vizesi, tek, çift veya çoklu giriş temelinde düzenlenebilir. Çoklu giriş, sahibin vizenin süresi boyunca lütfen girmesini sağlar. ABD vatandaşları, her ziyarette 60 gün maksimum kalışla birlikte 10 yıllık çok girişli bir M vizesine başvurabilir. M vizesi almak için, ya Kanton Fuarı'ndan ya da bir Çinli firmadan bir davet almalısınız.
X - LiuXue (Uzun süreli çalışma): X vizeleri, 6 aydan uzun süre Çin'de kalan uzun süreli öğrencilere ve stajyerlere verilir. Bir okul mektubunu ve bir Çin okulunun veya bir Çinli şirketin başvuru formunu gerektirirler.
S1 ve S2 vizeleri (Özel): S1 ve S2 vizelerine hem özel işler için Çin'e giren kişilere izin verilir. S1 vizeleri, Çin'de çalışan ya da okuyan aile fertleri ile yaşayanlara verilen uzun vadeli olarak verilir. S2 vizeleri kısa süreli olup, Çin'deki aile üyelerini ziyaret eden kişiler içindir. Ayrıca, boşanma işlemleri, evlat edinme gibi kısa vadeli özel işler için de verilir.
D - Dingju (Oturma): D vizesi, 10 yıla kadar konaklamalar için oturma iznidir ve kalıcı olarak Çin'de ikamet etmesini bekleyen kişilere verilir. D vizeleri almak son derece zor ve normalde sadece bir süredir Çin'de yaşayan ve ülkeye önemli katkılarda bulunanlara veriliyor. Bir D vizesi almak için önce Çin'deki bir yerel yönetimden bir izin almanız gerekir. Ayrıca önemli miktarda belge ve bunun yanında fiziksel bir sınav belgesi de gönderebilirsiniz.

Q1 ve Q2 vizeleri (Aile): Q1 ve Q2 vizeleri, Çin vatandaşlarıyla evli olan Çinli soydaşlar ve yabancılara yöneliktir. Q1, aile üyeleri ile bir araya gelen bireyler için tasarlanmış uzun vadeli bir vizeden oluşurken, Q2 kısa süreli olup aile üyelerini ziyaret etmek için tasarlanmıştır. Akrabalık kanıtı, aile vizeleri için gereklidir.
J - Jizhe (Reporter): J vizeleri yabancı gazetecilere verilir ve kısa vadeli (J-2) ve uzun vadeli (J-1) versiyonlarda mevcuttur. Hem bir işveren hem de Dışişleri İşlerinden bir mektup isterler. J vizesi olmaksızın gazetecilik faaliyetlerine katılmak cezaevine gönderilmeyle sonuçlanabilir.
Grup vizesi: En az 5 üyeden oluşan turist grupları grup vizesi almaya uygundur. Grup birlikte seyahat etmeli ve aşağıdakilerden birinden resmi vize mektubuna sahip olmalıdır:
Çin Seyahat Servisi
Çin Uluslararası Seyahat Servisi
Çin Gençlik Seyahat Hizmeti
Çin Ulusal Turizm Buereau
G - (Transfer): G vizesi vizesiz ve yalnızca başka bir ülkeye giden yolda bir Çin havalimanından geçmenize izin veriyor.

Vizeleri değiştirme
Çin'de bir L veya F vizesiyle çalışmak yasadışı, bu nedenle öğrenciler veya turistler istihdam edilemez. Tespit edilirse, işten atılacak, cezalandırılacak ve çoğu kez sınır dışı edilecek, bu nedenle riski almayınız. Bununla birlikte, Çin'de bir iş bulursanız, vize türlerini değiştirebilirsiniz. Birçok ilde, doğrudan yerel PSB'de (Kamu Güvenlik Bürosu) vize değiştirebilirsiniz. Bazı yerel PSB'ler, yeni vize alabilmek için ülkeden ayrılmanızı isteyebilir.
Çin Vizesine Başvuru Süreci ve Belgeler
Vize başvuruları en yakın yerel Çin elçiliğine veya konsolosluğuna gönderilmelidir. Vize başvurunuz için aşağıdaki dokümanların bir kısmına veya tamamına ihtiyacınız olacaktır:
En az 6 ay geçerli pasaport
Resmi bir başvuru formu
Pasaport fotoğrafı
Ev sahibi kurumunuzdan veya şirketinizden bir davet mektubu
Bir sağlık muayene belgesi
Belgeler, başvuru yaptığınız vize türüne bağlıdır; İhtiyaç duyduğunuz şeyleri önceden kontrol edin, çünkü kesin şartlar sürekli değişime tabidir. Belgelerinizin yanı sıra başvurmanız gereken vize türüne bağlı olacak şekilde vize başvurunuz için bir ücret ödemelisiniz.
Aile üyeleri
Eşler ve çocuklar, Çin'de istihdam edilecek veya okuyacak olan kişiyle aynı vize ve ikamet iznine sahiptir, ancak bireysel başvuru formunu doldurup başvuru ücretini ödemek zorundadırlar. Çin'in herhangi bir eşcinsel lezbiyen ilişkisini tanımadığını unutmayın.
Çin için profesyonel vize hizmetleri
Çin vizenizi almakta zorluk çekiyorsanız (kendi şirketinizi kurmak isterseniz veya serbest çalışan olarak çalışmak istiyorsanız), çoğu Hong Kong'da bulunan profesyonel vize hizmetini almak mümkündür. Pahalı olsa da, bazen mucizeler gerçekleştirebilirler (ancak vizenizi tam olarak aldıklarını bilmek istemeyebilirsiniz).
İpucu: Başvuru işleminize başlamadan önce, tüm belgelerinizin bir kopyasını oluşturun (pasaportlar, nüfus cüzdanı, ehliyet vs.). Belgenin bir kopyasını göndermeniz gerekiyorsa bu çok yararlı olacaktır.
Oturum İzinleri
Çin ikamet izni nasıl alınır ?
Vizeniz değil, oturma izniniz size, Çin'de yaşama hakkına sahip olmanızı sağlar. Çin'e vardıktan sonra ikamet tezkerenizi almak için 30 gününüz var.
İlk vizeniz size Çin'e belirli bir amaçla girme hakkını verir, ancak birkaç ay sonra sona erer. Çin'de daha uzun kalmak isterseniz, permit (izin) geçerli olduğu sürece (ülkenizden ayrılsa bile), ülkenizi terk etmenizi ve ek vizesiz dönüş yapmanızı sağlayan çoklu girişli bir vize gibi çalışan bir oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekecektir. (orijinal vizenin süresi dolduysa).
Çin'de ikamet etmenize izin veren üç tür oturma izni vardır:
D vizesiz olanlara kalıcı ikamet izni (küçük yeşil kitapçıklar) verilir ve her 10 yılda bir yenilenebilir.
Geçici ikamet iznleri 6-12 ay geçerlidir. Genellikle akademisyenleri veya iş eğitimine girenleri ziyaret etmek için gereklidir.
Yabancılar Yurdu İzinleri normal olarak bir yıl geçerlidir ve her yıl yenilenebilir. Bunlar, Çin'de çalışan yabancıların çoğunluğuna verilen standart ikamet iznidir.
Oturma izni almak için aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekecek:
İlgili vizeniz ile birlikte pasaportunuz, başvurmakta olduğunuz oturma izniyle aynı olmalıdır.
Pasaport fotoğrafı
İkamet kaydınız
İlgili başvuru formu
Varsa, iş sözleşmeniz ve çalışma izniniz
Fizik Muayene Sertifikası
Teorik olarak, ikamet izni almak için bir fizik muayene belgesi sunmanız gerekmektedir (Çin elçiliği ikamet vizeleri için gerekli belgeleri listeler). Bununla birlikte, birçok durumda kişilerin evrak göndermeleri istenmez. Bu nedenle, en iyi tavsiye, belge istendiğinde ne zaman ve ne zamana kadar beklemektir.
Kamu Güvenliği Bürosuna nasıl kayıt olunur?
Çin'e gelişinizden itibaren 10 gün içinde, yerel Kamu Güvenliği Bürosuna (PSB) kaydolmanız gerekecektir.
İkamet Kaydı
Oturduğunuz yerden kayıt için, pasaportunuza ve ikamet durumunuzu kanıtlayan tüm belgelere ihtiyacınız olacaktır. Kayıt işleminin fiziksel bir adrese bağlı olduğunu ve taşınacağınız zaman bunu değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. Bu durumda, yerini değiştirme tarihinden önce yerel PSB'ye kaydettirmeniz ve daha sonra taşımakta olduğunuz yerin PSB'sine yeniden kaydettirmeniz gerekecektir. PSB'ye kayıt olmaması tehcirle sonuçlanabilir.
Konsolosluğunuza veya elçiliğinize kayıt yaptırmanız da önerilir. Acil durumlarda (örneğin, doğal afetler veya siyasi sorunlar), sizi veritabanında bulacaklar ve sizin hakkında en önemli bilgilere sahip olacaklardır.


Çin vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlık ve Şartları (Kanun Bilgilendirmesi Dahil)
Çin vatandaşlığına kavuşmak için, ÇHC'de Daimi Yerleşim için Yabancılar Sertifikası almak için ilk önce FIRST'a sahip olmalısınız (Çin yeşil kartı, diğer bir deyişle Çin Halk Cumhuriyeti'ne aittir.). Bu en zor kısım.
Sertifika için nitelikli olmak için şunları yapmalısınız:
Çin'de nispeten üst düzey bir görevde bulunma
Çin'de doğrudan ve istikrarlı yatırım yapma
Çin'e büyük / önemli katkılar yapma
Yukarıdaki 3 gereklilikten en az bir tanesini yerine getirenlerden 18'inin altında eş veya bekar çocuk olma
Çin vatandaşının eşi
Anne-babaları Çin vatandaşı olan 18 yaşın altındaki bekar bir çocuk olma
60 yaşın üzerinde olmak ve doğrudan akrabalarıyla Çin'de yaşıyor ve hiçbiri Çin dışında yoksa
Ve sabıka kaydının temiz olması
Daha da önemlisi, Çin hükümeti bu sertifikaların çoğunu her yıl vermemektedir. Başka bir deyişle, nitelikli olsanız bile, muhtemelen böyle bir sertifika reddedilebilir demektir.
Yabancılar Çin Vatandaşlığına geçebilir mi?
Vatandaşlık Yasası'nın 7. Maddesi, Çin Anayasasına ve yasalarına uyacak yabancılar, aşağıdaki koşullardan herhangi birini karşılarlarsa, Çin vatandaşlığına geçilmek üzere başvuruda bulunabilir:
*yakınları Çin vatandaşı olup, Çin'e yerleştiklerinde, veya başka meşru sebepleri varsa.
Çin'de yerel Kamu Güvenliği Büroları vatandaşlık başvurularını kabul edecek. Başvuranlar yurtdışında ise, vatandaşlık başvuruları Çin elçiliklerinde ve konsolosluklarda yapılır. Gönderildikten sonra, Kamu Güvenliği Bakanlığı başvuruları inceleyecek, onaylayacak veya reddedecektir. Onaylanırsa, bir yurttaşlık sertifikası çıkaracaktır. Hong Kong ve Makao Özel İdari Bölgeler için daha belirgin diğer kurallar var.
Çin Vatandaşlığına Kimler Yeterlik Kararı Verecek?
Madde 4, Çin'de doğan en az bir ebeveyni Çin vatandaşı olan bir kişinin Çin vatandaşı olduğunu belirtmektedir.
Benzer bir husus üzerine, Madde 5, bir Çin vatandaşı olan en az bir ebeveyni Çin dışında doğan bir kişinin, bir ebeveyn Çin'in dışına yerleşmediği ve yabancı uyrukluk statüsü kazanmadığı bir Çin vatandaşı olduğuna işaret etmektedir.
6. Maddeye göre, Çin'de vatansız ebeveyne ya da belirsiz uyruklu ebeveynlere Çin'de yerleşmiş bir kişi Çin vatandaşlığına sahip olacak. (Madde 6)


Çin vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Çin'de yaşarken Çin vatandaşlığını seçmek
Bir çocuğunuzu Çin'de doğarsanız, otomatik olarak Çin vatandaşlığı kazanılır. Çiftin Çinli vatandaşı ülkede daimi oturma iznine sahip olmadıkça, Çin'in dışında doğan bir çocuğa, Çinli-yabancı bir çiftin, aynı zamanda jus sanguinis (kanama hakkı) vasıtasıyla Çin vatandaşlığı verilmektedir. Bu durumda, çocuğun yabancı uyrukluğundan vazgeçmesi durumunda Çin vatandaşlığına başvurması mümkündür.
Çin'de doğan bir çifte Çin'de doğan bir çocuk için, Çin vatandaşı, ülkede ikamet ederken bir takım avantajlar getirir (Çin vatandaşlığına başvurmak, normal bir Çinli çiftin çocuğu için olduğu gibi yapılır). Çin vatandaşlığı bireye Kayıtlı Daimi İkamet Belgesi veya hukou'ya erişim izni verir. Bir hukou, bazı şehirlerde, daha iyi iş olanakları, artan sosyal güvenlik ve Çin eğitim sistemine daha fazla erişim gibi bir dizi avantaj sağlayabilir. Aynı zamanda, bir kişinin Çin'de bir mülk satın almasını oldukça kolaylaştırıyor. Belli şehirlerde hukou yaşamadan rahatsızlık verebilir, örneğin tüm devlet okulları Çinli olmayan öğrencileri kabul etmez.


Çin yaşam şartları nelerdir ?

Yaşam Koşulları
Çin’in dünyanın en kalabalık ülkesi olduğunu unutmayın : 1.379 Milyar
Orta düzeyde bir işte çalışarak şehir merkezinde ev satın almak neredeyse imkansız.
Kişi başına GSYİH
8.123,18 USD (2016)
Aylık Kira
Şehir Merkezinde Daire (1 yatak odası) 3,504.30 ¥
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 2.006.13 ¥
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 7,556.53 ¥
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 3,869,80 ¥
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metrekare Fiyat 46,830.61 ¥
Metrekare Başına Fiyat merkez dışında Apartman 21.725.40 ¥
Maaşlar ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 6,072.73 ¥
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 5.04
Nerede Yaşamalı ?
Çin, farklı kültürler, mutfaklar, lehçeler ve yaşam koşullarıyla dolu muazzam bir ülkedir. Çin'de bir yerden bir yere seyahat ederken, farklı ülkelere çeşitli yolculuklar eder gibi hissedebilirsiniz.
En büyük şehirlerdeki yaşam tarzı, kırsal kesimdeki yaşam biçiminden önemli derecede farklıdır; ülkenin batı ve doğu kesimleri, tamamen ayrı dünya gibi davranıyor ve kuzeydeki gümrükler güneye tamamen kapalı olabilir (veya bunun tersi). Biri, Çin'i keşfetmek ve büyük çeşitliliğini örneklemek için bir ömür boyu harcayabilir.
Söyleniyor ki, Çin'in genelde diğerlerinden daha cazip olan bazı kısımları var. Çin'de yaşamak için yurtdışından gelen pek çok kişi Pekin'e ve Şanghay'a doğru çekerken, burada yaşanacak birçok harika şehir daha var.
Çin'de yaşamak istediğiniz yeri seçebilecek kadar şanslıysanız, hangi şehrin sizin için ideal olacağını seçmek biraz zor görünüyor.
Nanjing
İl: Jiangsu
Nüfus: 8 milyon
Kişi başı GSYİH: CNY 119,957 (18,241 ABD Doları)
Harika: Tarih, kültür ve eğitim
Nanjing birçok gurbetçinin ve Çinlinin favorisi. Çünkü şehir herşeyin güzel bir karışımını sunuyor. Nanjing, kalabalık bir ekonominin yanı sıra kültürel ve tarihsel önemi ile dolup taşıyor ve yüksek öğrenim kurumlarına ev sahipliği yapıyor. Aslında, üniversite öğrencilerinin toplam nüfusa oranı ülke çapında en yüksek seviyededir.
Nanjing, 20. yüzyılın en saygın Çin liderlerinden birinin onuruna Sun Yat-sen Türbesinin evi. Anıt mezar, sayısız mirasa ve doğal turistik mekanlara ev sahipliği yapan pitoresk Mor Dağı'nın üzerinde oturmaktadır. Şehrin diğer popüler mekanları arasında Xuanwu Gölü ve Hunan Yolu ve Fuzimiao alışveriş merkezleri yer almaktadır (Konfüçyüs Tapınağı). Şehrin hemen dışında nispeten bilinmeyen 1500 yıllık Qixia Budist Tapınağı var. Tapınağın arkasında, kayalıklara ve tepelerin kenarlarına oyulmuş yüzlerce Buda resmi bulunmaktadır.
Gece hayatı için, 1912 semtinde çok çeşitli restoranlar, dans kulübleri ve batı barları bulunur. Şanghay Yolu'nda ayrıca bar ve barlardan oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Her iki bölge de şehrin uluslararası sakinleri tarafından popüler. Nanjing, ülkenin dört bir yanından mutfağı bulmak için harika bir yer ve sokakta yemek hala şehirde yaygın.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın